Gepost op

Ik kom er wel bij je op terug!

Heerlijk om blokkades van mezelf tegen te komen en ze dan uit te pluizen wat nou werkelijk de overtuiging is.

Ik heb er een hekel aan als mensen bij me ergens op terug komen. Ik kom zelf wel als ik interesse heb. Of ik heb direct interesse of de interesse komt later, of de interesse is er niet en zal er ook niet komen.

Als ik geen interesse heb, dan kan ik dit duidelijk kenbaar maken. Geen probleem, gaat helemaal goed.

Ook kan ik snelle keuzes maken, als ik interesse heb dan kan ik iets meteen aanschaffen.

Maar als ik het niet zeker weet en denk dat zou ik misschien nog ooit interessant vinden, dan heb ik er een hekel aan als mensen er bij me op terug komen. Dit is een deel van mij, ik heb hier dus een overtuiging op zitten die mij ergens voor blokkeert.

Het gevolg ervan is echter dat het andersom ook zo voor me werkt. Ik vind het irritant om mensen na te bellen of te e-mailen, in de trant van “heb je er nog over nagedacht?”

Waarom vind ik dit irritant?
– De mensen komen zelf wel als ze interesse hebben

Ja, maar er zijn mensen die je even zijn vergeten en het fijn vinden om jouw herinnering te ontvangen.
Er zijn ook mensen die niet direct een keuze maken en er eerst over na willen denken en de overtuiging hebben dat de aanbieder erop terug moet komen.

Deze (potentiële) klanten loop je hierdoor mis….

Wat gebeurt er met mij als ik wel contact op zou nemen met deze mensen?
BAM!!! En daar is de overtuiging….
– Bang, dat ze het niet meer interessant vinden
– Bang, voor afwijzing
– Bang, dat ik ze stoor in hun bezigheden

Dus, ik heb de overtuiging;
Mensen kiezen direct, anders vinden ze het niet interessant genoeg
Ik kies direct, anders vind ik het niet interessant genoeg

Wanneer ik er op terug kom bij mensen dan dwing ik hun tijd af
Mensen die erop terug komen bij mij, dwingen mijn tijd af

Door de volgende overtuigingen bij mezelf te planten, denk ik voortaan zoals ik zelf wil denken!

Ik mag nadenken over mijn beslissingen. Ik mag nadenken over mijn keuzes.
Ik mag mijn keuze direct maken, maar ik mag ook een keuze op een later moment maken.
Het voelt goed om een keuze te maken.
Ik begrijp dat er ten allen tijden een keuze is. Een keuze mag altijd worden gemaakt. Er is altijd tijd om een keuze te maken.
Ik respecteer mijn keuze en ik respecteer de keuze van de ander.
Ik weet de juiste woorden te gebruiken om een keuze te maken.
Het voelt goed dat er altijd tijd is om een keuze te maken.

Ik geloof erin en ik ga het zien. Het voelt goed dat alle zaadjes die reeds gezaaid zijn, uit mogen komen. Sorry, als ik je niet heb na-gebeld of een e-mail heb gestuurd :>)

Ik heb mezelf vergeven, ik heb ervan geleerd dat ik enorm veel respect heb voor de tijd van de ander.

Ik ben zeer benieuwd of je herkenning hebt in deze blog? Laat een reactie achter in de comments…

 

Ben jij helemaal klaar met het gepieker? Wil jij positieve gedachtes? Wat houd je tegen om een keuze te maken? Wil jij jouw overtuigingen achterhalen en veranderen? Laat mij je hierbij helpen en je leven gaat erdoor veranderen.

 

https://www.puur-gevoel.nl

 

 

7 gedachten over “Ik kom er wel bij je op terug!

  1. Ik geloof dat ik het ook wel beklemmend vind als iemand ergens op terug komt. Soms wil je dat iets gewoon Klaar is.

  2. Ohoo, herkenbaar wel. Ik vind het ook fijn om m’n karaktertrekjes uit te pluizen en na te gaan waar het vandaan komt. Moet wel zeggen dat mededeelzaamheid een deugd is, en dat als je ergens geen interesse in hebt, je dat best kenbaar kunt maken. Niet iedereen kan ruiken wat jij ergens van vindt natuurlijk…

  3. Goh, ik denk dat ik het wel duidelijk kan maken als ik ergens geen interesse in heb. Ook al ben ik een echte weegschaal, grote beslissingen kan ik nogal gemakkelijk maken 🙂

  4. Ik denk dat het vooral gaat om leven uit essentie, dus ego-vrij. Ben het zelf aan het leren, niet zo makkelijk als je van jezelf bent afgedreven maar ervaar al veel voordelen. Zoals minder bezig zijn met wat een ander ‘mogelijk zou kunnen voelen, bedoelen, willen of denken’. Zo niet belangrijk. Ergens ontmoet je elkaar…of niet. Het moet zo zijn, samen vanuit essentie verder.

  5. Ik ben vrij positief ingesteld en laat veel dingen langs me heen gaan. Maar ook kan ik enorm piekeren of iets wel goed aankomt. Leuk omschreven

  6. Bij mij is het glas altijd half vol ipv half leeg. Always look on the bright side of life. Ik ben misschien zelfs wel eens te direct, primair reageren maar men weet wel wat ze aan mij hebben. Bedankt voor deze review!

  7. Ja, ik vind dat je best mag denken over een beslissing. En na het maken van een beslissing er ook zeker op mag terug komen en het mag veranderen. En mensen die dat niet snappen, moeten dat in mijn ogen nog maar even leren haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *