Gepost op

Met deze tip, kom jij nooit meer te laat!

 

Onderstaand artikel heeft alles met Mindset te maken. Je kan het alleen begrijpen als je achter onderstaande stellingen staat. Het verandert direct je leven, want je komt nooit meer te laat.

Wat jij ziet en hierbij denkt, zegt iets over jou, niets over een ander.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen gedachtes.

 

Als je iets wil manifesteren dan zijn daar 3 stappen voor nodig;
1) Volg je intuïtie en hou vast wat jij graag wil.
2) Volg je intuïtie en volg de stappen die er aan vooraf gaan om tot je doel te komen.
3) Houd je gedachte vast, beeld je in dat jij het einddoel al hebt bereikt of dat je het einddoel al hebt. Ga ernaar leven.

Dit is wat er gebeurt bij mensen die niet te laat willen komen:
1 ) Oh nee, ik moet weer haasten anders kom ik te laat. Ik wil niet te laat komen.
2) Alles loopt verkeerd, kinderen werken niet mee, buurvrouw houdt ons op, stoplicht op rood, enz. Oh nee, we komen weer te laat.
3) Oh nee, wat zal de juffrouw in de klas wel niet denken dat we weer niet op tijd komen. Ik zie haar al bij de deur staan en denken, ze zijn weer te laat.

En dit is wat je ziet als je kind 2 minuten te laat is in de klas:
Je komt binnen en de juf kijkt meteen op haar horloge. Ja hoor, zie je wel dat ze nu denkt “ze zijn weer eens te laat”. De vriendjes van je kind zitten al op hun stoel. Ik ga snel, want ik zie dat de deur bij een andere klas al dicht is.

Jij ziet dit, jij denkt zo…..

Mensen zijn energie.
Een klok is energie.
Tijd is bedacht door mensen.

Zo kun je ook denken en het zal de rest van je leven veranderen. Je gaat anders over het begrip tijd denken, je komt nooit meer te laat en je hebt geen irritatie meer bij tijd.

1) De klok geeft aan dat we naar school mogen, als we nu gaan dan zijn we ruim op tijd.
2) Kinderen hebben zin om naar school te gaan, we zeggen gedag tegen de buurvrouw en we manifesteren bij elk stoplicht dat deze op groen springt.
3) Wat een mooi begin van de dag, ik ben vrolijk, de kinderen hebben zin in school en hebben zin om de juf weer te zien.

En dit is wat je ziet als je kind ook 2 minuten te laat is in de klas:
Je komt binnen en de vriendjes van je kind zijn blij dat je kind er is. Ze gaat vrolijk op haar stoel zitten. Je vertrekt, je wenst de juf een fijne dat en vertrekt.

Er zijn verder geen negatieve gedachtes over te laat komen. Je hebt in je hoofd dat je alle tijd hebt en je leeft in het nu.

Ons onderbewustzijn kent het woord niet, niet. Dus als jij denkt en zegt, ik wil niet te laat komen, dan zeg je dus eigenlijk ik wil te laat komen.

Denk altijd in het positieve. Ik wil op tijd komen. Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik op tijd kom. Als ik dit en dat doe, dan ben ik op tijd.

 

Heel veel succes!!

Kimberley, Puur-Gevoel

28 gedachten over “Met deze tip, kom jij nooit meer te laat!

 1. Ik geloof ook in een positieve mindset! Stuur goede en positieve gedachten de wereld in 😉

 2. Dat is eens leuk om dat te weten.
  Ik hou van positieve vibes.

  Liefs Naomi

  1. En het brengt ons zoveel meer :>)

 3. Ik ben zelden te laat zelfs nu ik geen horloge meer draag. Maar het woordje niet, niet gebruiken is de beste raad die ik jaren geleden al kreeg. Al is dat niet altijd makkelijk.

  1. Je ervan bewust zijn is al een grote stap :>) Goed bezig!

 4. Dit komt zo’n beetje overeen met cognitieve therapie binnen de psychologie: de negatieve ‘gedachtentrein’ leren herkennen en loslaten waarbij ook de onderliggende angst bespreekbaar wordt. Als je weet waar de angst vandaan komt wordt hij ook makkelijker te vervangen door iets positiefs, zoals jij hierboven laat zien.

 5. Wauw, wat mooi beschreven. Het is idd wel waar, meer positief denken in plaats van overal het negatieve in te zien…

  1. Het gaat je zoveel geven, energie, geluk, plezier, eigenlijk alles wat je maar wil.

 6. Gewoon op tijd van huis gaan en je prioriteiten op een rijtje hebben denk ik dan altijd!

  1. Het gaat ook een beetje over controle en vooral moeders merken dat ze de controle niet volledig meer hebben, als ze kinderen krijgen. Ze willen zelf op tijd komen en willen op tijd van huis, maar wat als de kinderen niet helemaal mee werken volgens plan…

 7. Ik kom al wel eens te laat. Meestal te laat als ik met vrienden afspreek of als ik naar hobby’s moet. Voor belangrijke afspraken haast ik me wat meer, omdat ik weet dat te laat komen dan een negatieve reactie kan uitlokken 😉

  1. Ik lees in je laatste zin een overtuiging “wat andere ervan vinden”. Je kan deze overtuiging loslaten als je zou willen. Hoe heerlijk is het als je doet wat jij wil en niet bang bent voor de reacties van anderen.

 8. Misschien iets te nuchter, maar je moet gewoon zorgen dat je op tijd bent, vooral omdat het ook tijd van anderen is. Ik vind het brutaal om andermans tijd niet serieus te nemen.

  1. Juist omdat ze de tijd van anderen serieus nemen, hebben ze een hekel aan te laat komen. Bang voor de reacties van anderen…
   Het gaat erover als je niet alles onder controle hebt en toch positief blijft denken.

 9. Een positieve instelling is altijd het beste uitgangspunt

 10. Kijk dat is een mooie en positieve insteek. En maakt je leven zoveel leuker.

 11. Tegenwoordig ben ik overal eerder te vroeg dan te laat! Dit geeft me rust en dat heb ik zo nu en dan toch behoorlijk nodig 🙂

 12. Voor belangrijke dingen kom ik nooit te laat gelukkig maar bij familie durf ik wel eens 5 min te laat komen. Vinden ze ook niet erg 🙂

 13. Ik kom altijd op tijd! Een affirmatie die ik vanuit huis heb meegekregen en echt zo werkt. Ik geloof dat ik in mijn leven één keer te laat ergens ben gekomen en toen stond ik in een megafile. Ik had toen 2 uur vertraging…tja, daar verander je niks aan.

 14. De reden waarom ik in Italië wil gaan wonen, daar hebben ze niets met tijd. 😉 Zelf ben ik een positieve denker en als ik een keer te laat kom door omstandigheden is het zo en kan ik het niet meer terug draaien. Ik zeg dan; accepteren en… door! 😉

 15. Ik vind te laat komen ook vreselijk. Probeer inderdaad altijd op tijd te gaan alleen heb je het niet altijd zelf in de hand.

 16. Interessant artikel! Ben zelf bijna nooit te laat en ben ook wel van de positieve insteek. Daar bereik je toch veel meer mee vind ik!

 17. Ik vind op tijd komen heel belangrijk. Het is namelijk niet alleen jouw tijd maar ook de tijd van een ander.

  1. Respecteren van de ander is heel goed en mooi dat je dat doet.
   De clue zit hem meer in hoe je gedachtes bepalen hoe jij je voelt. Wat voor stress 3 minuten te laat kan geven al heel de ochtend lang of hoeveel rust het je kan geven wanneer je 3 minuten te laat bent. Het is je mindset die alles bepaalt hoe jij denkt.

 18. Goed artikel zeg! Heel mooi..

 19. Ik vind op tijd komen echt belangrijk. Bij familie en vrienden ben ik chill maar bij zakelijke afspraken niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *