Gepost op

Slettebak of Jobhopper?

email-header

Behoor jij tot de slettebak of jobhopper. Beide kan ook, maar misschien herken jij je helemaal niet hierin?

We hebben allemaal ons eigen pad te bewandelen. En als ik kijk naar de categorieën Relatie(s), Werk (opleiding), Gezondheid en Overvloed is er voor iedereen wel een herkenbaar puntje waar men minder goed op scoort dan een andere categorie.

Welk punt geef jij je;
Relatie?
Werk?
Geldsituatie?
Gezondheid?

Zo zie je dat de een niet de persoon is voor een vaste baan. Er wordt om de haverklap gewisseld van baan. Of diegene wordt ontslagen of neemt zelf ontslag. Het feit blijft dat er altijd een onrust is over de ideale baan.
Wat je ook vaak ziet is dat iemand heel wat jaar voor dezelfde werkgever heeft gewerkt en zich dan onrustig gaat voelen. “Wil ik hier blijven of wil ik ergens anders gaan werken?”. Afscheid nemen van je oude baan is dan voor je gevoel een enorme grote stap, omdat je gehecht bent aan de situatie, je collega’s, je salaris, je werkplek en je werktijden.

Zo is het ook bij je relatie. Ieder heeft zijn eigen levenservaring hierin. De een heeft heel wat relaties achter de rug, terwijl de ander al vanaf haar tienertijd bij haar grote liefde is. En van beide is iets van te vinden. De een is 20 jaar bij dezelfde partner en besluit dan uit elkaar te gaan en de ander wordt samen 60 jaar gelukkig. De een is levenslang een jobhopper in partners en de ander is dat 15 jaar geweest en vindt dan de droompartner waar ze bij blijft tot aan haar dood.

Ieder doet zijn eigen levenservaring op. Wanneer je 1 categorie een onvoldoende geeft dan is dat vaak nog te handelen. Maar zijn er 2 categorieën die onvoldoende scoren dan raakt iemand volledig uit balans. En vaak is het zo als je te lang blijft aanmodderen met een onvoldoende in een categorie dat het wachten is op het moment dat de 2e onvoldoende zich aandoet.

Gezondheid en werk? Gezondheid en Geld? Relatie en Geld? Relatie en Werk? Werk en Geld?
Herkenbaar? Heb jij zo’n situatie mee gemaakt of zit je nu in zo’n situatie.

Wanneer je in aanraking komt met een coach in Persoonlijke Groei kom je erachter dat je zelf schrijver kan zijn van je leven. Dat je zelf het roer in handen kan houden om te bepalen welke koers je vaart.
We denken vaak vooraf dat het leven ons overkomt. Dat we niet kunnen zeggen hoe ons leven eruit gaat zien.

Maar dat kan zeker anders!

Jij kan je eigen boek schrijven. Jij bepaalt hoe jouw leven eruit ziet.
Je werk, je relatie en je geldsituatie.
En wanneer jij gelukkig bent en blijft dat heeft dat ook impact op je gezondheid.

Wil jij meer kennis krijgen over hoe jij jouw eigen leven inricht? Doe dan mee met de gratis maandelijkse challenge. Je krijgt iedere maand via messenger 5 dagen lang inspiratie en inzicht in je gedachtes. Zodat hierna de beslissing mag nemen dat het anders mag.

 

Gratis Challenge deelname

 

Wil jij werken aan de beste versie van jezelf? Misschien is 1 op 1 coaching iets voor jou, maar misschien wil je liever een workshop bijwonen. Neem een kijkje in de agenda van Puur-Gevoel.

Agenda Puur-Gevoel

 

13 gedachten over “Slettebak of Jobhopper?

 1. Wat een bemoedigend artikel! Ik ben het ook met je eens dat je vooral je leven in eigen hand kunt en mag nemen. Je gezondheid kun je natuurlijk maar ten dele beïnvloeden maar over de rest heb je veel invloed. Ik had tot een paar maanden terug ook heel erg het gevoel dat het leven me overkwam, dat anderen bepaalden hoe ik mijn leven leefde. IK zat toen in een instelling en moest daar weg. Ik durfde niet zelfstandig te wonen maar het moest. Nu woon ik dus zelfstandig met mijn man maar heb wel zelf zorg geregeld die ik nodig heb. Hierdoor ben ik tevreden met mijn werk (dagbesteding), mijn relatie (die was al goed) en financieel ben ik er ook op vooruit gegaan. MIjn gezondheid is nog altijd niet optimaal gegeven mijn omstandigheden (ik heb meerdere beperkingen) maar daar werk ik aan.

  1. Ik hou van je Positiviteit en ik kan me voorstellen dat het ooit anders is geweest. Goed van je, mijn respect heb je!

 2. Wat een positief artikel, hiermee kan je iemand net een zetje nodig hebben die hij/zij nodig heeft 🙂

  1. Dankjewel!

 3. lekker positief artikel en natuurlijk gaan we meestal eerst door diepe dalen voor we de top bereiken, maar daardoor moet je je inderdaad niet laten afschrikken.

 4. Het eerste stukje herken ik wel. Een vriendin wisselt het liefst om het half jaar van baan of functie, terwijl ik liever op mijn vertrouwde plekje blijf. Positief artikel!

 5. Mooi! we schrijven inderdaad onze eigen boek. En dat betekent dat je het best kan zorgen dat het een mooi boek wordt. En soms heb je daar een steuntje in de rug bij nodig. Goed dat je daar bij wilt helpen. En zo kunnen we zelfs heel de wereld een stukje mooier/beter maken.

 6. Dat lijkt me heel interessant en motiverend. Ikzelf vind het belangrijk dat je kiest voor een job die je graag doet, geniet van het leven met de mensen die je graag ziet en goed voor jezelf zorgt. Het is echt goed dat Puur Gevoel de mensen mee wilt helpen en motiveren.

 7. Wat een heerlijk artikel! Ik geloof er inderdaad ook in dat je niet bij de pakken neer mag zitten en dat je zelf kunt kiezen hoe alles verder verloopt en hoe je daar zelf op reageert.

 8. Wat ik vooral altijd geleerd heb; je kunt beter al een (lager niveau) werk hebben dan geen werk. Vanuit daar kun je dan doorgroeien of een andere baan zoeken.

  1. Mooi overtuiging toch? Gewoon vast starten en vanuit daar ga je verdere stappen maken. Als je maar gelooft in groei en dat die mogelijkheden er dus zijn om verder te komen.

 9. Wat goed en positief artikel. Goed dat je dit artikel deelt

 10. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *