Gepost op

“Leef je mooiste Droomleven” met als Gast Cees de Boer

Wat ontzettend leuk dat ik Cees mag interviewen. Cees heeft onlangs een mooi en groot feest gehad omdat hij 25 jaar in dienst is bij TV de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Cees is een van mijn eerste tennistrainers geweest. Dat maakt het extra bijzonder voor me om te weten hoe de keuzes zijn geweest van Cees om het vak van tennistrainer te gaan beoefenen.

We leven in een maatschappij waar veel keuzestress heerst, 1 op 7 heeft een Burn-Out en op veel werkplekken is er een enorm werkdruk. Velen van ons stellen zich de vraag “wat wil ik nou?” of ze worden geleefd en hebben totaal niet het besef dat het ook anders kan.

Mijn missie is om mensen te laten doen wat ze graag willen doen en hiervoor te gaan. Zonder angst of ze het wel kunnen, of het wel iets voor ze is of geld dat ze tegen houdt. Vol vertrouwen voor iets gaan, omdat het veel energie geeft, bij je past en omdat je er zoveel plezier aan beleeft. Mijn naam is Kimberley van Steenbergen en ik ben LeefstijlCoach. Ik help mensen hun droomleven te leven en dit doe ik door middel van hun overtuigingen weg te halen op Relatie(s), Werk (studie) en Overvloed.

Cees heeft een vrije opvoeding gehad. Cees heeft eigen keuzes kunnen maken. Hij kon doen wat hij leuk vond en zijn ouders steunden hem hierin.
In groep 8 begon Cees met tennissen. In het dorp waar hij woonde was een tennisclub geopend en daar is hij begonnen. Samen met de plaatselijke bakker, slager en andere eigenaren. Tennis was nog echt een elitesport.
Cees voetbalde en tenniste veel, maar sowieso sporten was en is zijn alles. In leren zat niet zijn interesse, na school rende hij dan ook zo vlug als hij kon naar het sportveld.

Al sinds zijn 16e werkt Cees. ‘Wilde je niet leren, dan maar werken’, volgens moeder. Zo is hij gestart bij de Spar. Hij kwam er snel achter dat hij niet heel zijn leven in de Spar wilde werken en dat was voor hem de motivatie om weer verder te leren. Zijn zus zat in de verpleging en dat leek hem wel leuk, dus daarom is hij de opleiding van verpleging gaan volgen.
Hij kwam erachter als hij in de verpleging ging, dat hij dan ook in de weekenden moest werken en dat ging natuurlijk niet, want dan wilde Cees sporten.

Hij heeft toen de keuze gehad om te stoppen met sporten in de weekenden of niet te kiezen voor de verpleging. Cees koos voor wat hij écht leuk vond en dat was sporten.

Zo kreeg hij de kans om in Liempde parttime tennistrainer te worden en hiernaast de opleiding te volgen. Buiten dat het goed verdiende, was het ook een uitgeschoten kans om zijn hobby in de praktijk te gaan uitoefenen. Toen hij klaar was met deze studie koos hij voor de fulltime baan in Oirschot als tennisleraar. Toen de kinderen nog zeer jong waren is hij overgestapt naar De Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Cees heeft het geluk gehad dat hij de kinderen veel heeft kunnen zien toen ze klein waren. De pech was er toen de kinderen ouder waren. Toen de kinderen thuis kwamen van school, begon Cees met werken. Maar dat is nooit een issue geweest. Het was zo en er is nooit een discussie geweest om het anders te gaan doen.
Het enige dat Cees zichzelf weleens afvroeg was, ‘kan ik nog steeds tennistrainer zijn als ik 50 ben?.
Moet ik tegen die tijd een andere baan gaan zoeken? Daar heb ik vast niet meer zo goed als ik het nu heb.’ Ondanks deze onzekerheid heeft Cees er niet voor gekozen om iets anders te gaan doen en is blijven doen wat hij graag wilde en dat is lesgeven.

Er zijn in die 25 jaar dat Cees bij De Kienehoef werkt ook wel wat cultuurverschuivingen geweest. Vroeger was hij pas tegen de nacht thuis, maar tegenwoordig eindigt de laatste training om 22.00. De mensen willen niet meer zo laat trainen. Ook in de kantine was het vroeger tot 1 uur gezellig. Mensen hebben hun nachtrust zeer hard nodig, omdat er overdag veel meer druk en stress is.

Tijden veranderen. Maar Cees heeft gelukkig altijd zijn ding kunnen doen.
Door positief te blijven heeft hij er zelf voor gezorgd dat zijn baan leuk bleef. Cees geeft aan dat je de keuze hebt om te kiezen voor positief of negatief denken. En daar sta ik natuurlijk helemaal achter.
Denk in vertrouwen, doe wat je leuk vindt, blijf positief en realistisch, dat is het motto van Cees.

Cees geeft het stokje door aan Marion Mewiss. Marion is Cees zijn (tennis)maatje. Cees bewondert Marion enorm, omdat ze een knokker is, iemand die altijd voor anderen klaar staat, die altijd tijd heeft voor de mensen die zij belangrijk vindt. Oog heeft voor detail, maar ook oog voor mensen. Ze doet het toch allemaal maar….

 

Doe jij mee aan de inspiratiedagen van Puur-Gevoel? 5 dagen per maand geeft Puur-Gevoel inspiratie weg over je Mindset. Zodat ook jij inzicht krijgt in je gedachtes en overtuigingen.

Geef mij maar inspiratie!

3 gedachten over ““Leef je mooiste Droomleven” met als Gast Cees de Boer

  1. Super mooi verhaal, van een mooi mens! Goed gedaan Kimberley!! 😘😘

  2. Mooi verhaal over hoe je je hart moet volgen en doen waar je blij van wordt

  3. Wat een mooi verhaal! Heel inspirerend! Het is belangrijk om je hart te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *