Gepost op

Focus houden

email-header

Wil jij iets bereiken in je leven dan is het belangrijk dat je focus kunt houden.

Mijn Focus ligt nu op de groei van Puur-Gevoel. Ik maak stappen, maar ik merk ook dat ik nog vele stappen te maken heb.
Mijn laatste blog ging over Tijd. Nou wil ik aanvullen dat hier al degelijk een verschuiving in zit.
Ik heb meer tijd om aan en in mijn bedrijf te werken. Het mag nog groeien, maar ik heb alle vertrouwen dat dit in stappen zal vorderen.

Nu ben ik aangekomen bij Focus houden. En hoewel ik al verschillende keren aan mijn Focus heb gewerkt, merk ik dat het nog meer mag.
Vorig jaar bijvoorbeeld, hield ik alle Internet bedrijven in de gaten die mij iets konden leren. Ik las hun gratis E-books, was lid van hun nieuwsbrief en keek alle berichten op Facebook en Instagram.
Daar heb ik op een gegeven moment een shift in gemaakt. Ik was meer bezig met leren en lezen, dan met creëren van eigen content.

Nu ben ik alleen aangemeld bij diegene waarvan ik ook echt waardevolle informatie krijg of diensten van afneem.
Bijvoorbeeld Eelco de Boer, een super wijze man over Internet Marketing, maar zijn informatie zit echt in de pakketten die je kunt afnemen. Laatst heb ik 1 uur naar een webinar zitten kijken en mezelf de vraag gesteld, heb ik er ook echt iets van opgestoken? Nee, was het antwoord. Ik ga nog ooit bij hem diensten afnemen of naar zijn trainingen toe. Maar op dit moment heb ik het besluit genomen dat ik stap voor stap ga. En mijn diensten en trainingen afneem bij iemand die reeds bij Eelco is geweest, maar niet zo veel vraagt als Eelco en waar ik ook zeker veel van kan leren.
Je leert immers van de diensten die iemand verkoopt, niet van de gratis informatie die iemand weg geeft.

Maar goed, dus weer ben ik aangekomen bij Focus. Terwijl mijn E-mail al dagelijks behapbaar is, merk ik nog dat ik zojuist 3 jurken in de uitverkoop heb besteld, terwijl ik aan het werk ben. Focus! Al hoewel morgen 3 nieuwe jurken binnen komen en ik daar echt wel heel blij mee ben, merk ik ook dat ik me dus weer heb laten afleiden. So, ook maar meteen bij deze nieuwsbrief uitgeschreven. Ik heb namelijk het vertrouwen dat ik altijd jurken kan kopen, wanneer ik ze wil kopen :>). Zo merk ik dat ik enorm wordt getest op Focus. En omdat een blog schrijven op mij To do lijst van vandaag stond, maak ik er maar meteen gebruik van dat ik vanaf nu besluit…. Ik houd Focus op de Groei van Puur-Gevoel.

2 in 1 :>) En 3 nieuwe jurken en meteen de inspiratie voor een nieuwe blog.

Ik heb Focus
Ik weet Focus te houden
Ik houd van Focus
Door Focus te houden kan ik groeien
Door Focus te houden groeit Puur-Gevoel
Focus houden is leuk
Focus houden zorgt voor resultaat
Ik hou van resultaat

 

Vind je het leuk om mee te doen met de Gratis Challenge 5 februari? Laat je 5 dagen inspireren over jouw Mindset. Je kan alles bereiken met een positieve Mindset. De inspiratie dagen zijn gericht op Werk-Relatie(s) en Overvloed.

Klik op onderstaande link om in te schrijven.

Ik doe mee met de Gratis Challenge

9 gedachten over “Focus houden

 1. Ik gebruik altijd to do lijstje om mijn focus te houden. Anders schiet ik alle kanten op en gebeurt er uiteindelijk bar weinig

 2. Om mijn focus te houden moet ik het minst last hebben van prikkels om mij heen, ik merk dat dat vooral de grootste stoorzender is. Meestal werk ik dan ook met muziek in als ik echt bezig ben met belangrijke, grote dingen, zodat alle achtergrond prikkels wegvallen.

 3. Lastig om je focus te houden, vooral als je als freelancer werkt. Niet iedereen kan goed omgaan met zo veel vrijheid.

 4. Ik moet juist oppassen dat ik niet te star focus en ruimte laat voor invallen en doen wat het moment vraagt…

 5. Wat grappig dat je het voorbeeld van Eelco de Boer aanhaalt! Het lijkt altijd of iedereen daarmee wegloopt, maar ik heb daar idd precies dezelfde ervaring mee. Ik snap dat het voor hem werkt, maar ik merk wel dat het voor mij niet de manier is om ergens in geïnteresseerd te raken of er iets van op te steken, dus ik heb me ook overal uitgeschreven.

  Om focus te houden werk ik het liefst met een lijstje en zo min mogelijk afleiding. Dat betekent bij mij dus ook geen muziek, geen telefoon in de buurt en af en toe even zo’n programmaatje aan waarmee ik bijvoorbeeld ook niet op Facebook kan.

 6. Ik moet wel lachen om die drie nieuwe jurken. Ik kan me dat heel goed voorstellen ook al was het dus niet de bedoeling.

 7. Ik heb het vaak moeilijk om te focussen op het werk omdat er vaak veel en luid gebabbel is en dat stoort enorm.

 8. Heel herkenbaar. Ik merk zelf dat ik het makkelijker vind om m’n focus te houden als ik dingen kies waar ik me echt met hart en ziel voor kan inzetten. Dingen waar ik echt blij van wordt.

 9. Ik vind het altijd wel iets lastigs. Ik probeer daarom soms kleine stapjes te nemen, zodat ik langer op het pad blijf wandelen om mijn focus te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *